-
Bami en blauwe plekken
In deze blog beschrijft Nicolien de Gier de soms lastige grens tussen veldwerk en privéleven. Wat gebeurt er als de verhalen van je respondenten met je mee naar huis reizen? Als het veldwerk niet stopt na werktijd, maar zich mengt met alledaagse momenten zoals koken en eten? Een persoonlijke reflectie over betrokkenheid, verantwoordelijkheid en hoe werk en privé soms door elkaar lopen.
-
Welfare Futures Recap: Eline Westra over universaliteit en inclusiviteit
Tijdens de Welfare Futures-sessie van juni gaf Eline Westra een lezing over haar promotieonderzoek naar de geschiedenis van sociaal beleid in Nederland. Hoewel dit beleid vaak als universeel en inclusief wordt gepresenteerd, toonde Westra aan hoe het in werkelijkheid diepgeworteld is in koloniale en geracialiseerde structuren die groepen zoals Surinaamse Nederlanders systematisch marginaliseren. Eline haar historische en etnografische werk legt verborgen dynamieken in welzijnssystemen bloot en is daarmee van groot belang.
-
Welfare Futures Recap: Ruth Prince over solidariteit, precariteit en de grenzen van sociale bescherming in Kenia
De openingslezing van onze Welfare Futures-seminarreeks werd verzorgd door professor Ruth Prince. Zij sprak over druk, precariteit en de grenzen van solidariteit in Kenia, met bijzondere aandacht voor hoe sociale en financiële beschermingsmechanismen daar worden vormgegeven. Prince liet zien hoe idealen van universele gezondheidszorg en sociale bescherming in de praktijk botsen met neoliberale hervormingen, beperkte publieke middelen en de groeiende rol van private spelers.
Actueel
1/14
›